Radio sms informatie

Welkom bij GfK. U heeft van ons een SMS bericht ontvangen over deelname aan het Nederlandse radio-onderzoek. GfK doet al jaren onderzoek naar de luistercijfers in Nederland in opdracht van de landelijke en regionale radiozenders. Onderstaand vindt u meer informatie over dit onderzoek en hoe wij aan uw telefoonnummer komen.

Waarom een radio-onderzoek?

Luistercijfers geven inzicht in gewoontes. Wie er luistert, wanneer en waar. Want iedereen heeft zijn eigen gewoontes als het gaat om luisteren naar de radio. Denk aan achtergrondmuziek tijdens het werk, het nieuws in de auto, of een spannende voetbalwedstrijd op de zondagmiddag.

Is mijn deelname belangrijk?

Door mee te doen aan het Nederlandse radio-onderzoek krijgt u invloed op het programma-aanbod op de radio. Nederlandse radiozenders gebruiken de luistercijfers namelijk om te bepalen wat voor programma’s ze uitzenden. Best een belangrijke rol dus.

Wat houdt deelname precies in?

Het Nederlandse radio-onderzoek wordt gedaan via een dagboek. Dit dagboek vult u in via internet. U krijgt gedurende een jaar in totaal zes keer een dagboek toegestuurd om uw luistergedrag in te vullen. U kruist dan een week lang elke dag aan hoe lang u naar welke zenders heeft geluisterd. Dit invullen is gemakkelijk, het kost u slechts een paar minuten per dag. Bovendien is het leuk om te doen, omdat we u na afloop van het onderzoek laten zien hoe u naar de radio luistert. Het gaat tenslotte om uw favoriete radioprogramma’s.

Voordat u met het dagboek kunt starten, bellen wij u eerst met een aantal vragen om uw achtergrondgegevens en uw gebruikelijk luistergedrag in kaart te brengen. Dit telefoongesprek duurt ongeveer 10 minuten. Wij bellen u met het netnummer 010.

Is er een beloning voor deelname?

Uw deelname aan het Radio-onderzoek stellen wij zeer op prijs! Daarom krijgt u een cadeaubon ter waarde van 5 euro als u vier keer het dagboek invult via internet. Deze kunt u besteden bij bol.com. Daarnaast verloten wij twee keer per jaar prijzen met een totale waarde van 4.000 euro onder alle tijdige inzenders van de dagboeken.

Hoe komt u aan mijn telefoonnummer?

Onze computer trekt geheel willekeurig een reeks cijfers, net zoals bij een loterij. Uw telefoonnummer is hierbij uitgekozen. Wij bellen geen telefoonnummers uit het telefoonboek of ander telefoonbestand. Op het telefoonnummer waar de SMS aan is verstuurd gaan wij u bellen.

Ik sta in het Bel-me-niet register. Waarom is mijn telefoonnummer toch geselecteerd?

Het Bel-me-niet register is er voor het afmelden voor telefonische verkoop. Wij willen u niets verkopen, maar zijn alleen geïnteresseerd in uw mening. Mocht u zich voortaan ook willen afmelden voor telefonisch marktonderzoek, dan kunt u dit doen via https://onderzoekfilter.nl.

Wat moet ik doen als ik niet wil meedoen?

Zodra u gebeld wordt, kunt u aangeven niet te willen meedoen. Maar wij – en ook de Nederlandse radiozenders - hopen natuurlijk dat u na het lezen van deze informatie besluit deel te nemen. U kunt ook hier klikken om uw telefoonnummer aan ons door te geven zodat wij u niet gaan bellen.

Meer informatie

GfK
Afd. Panelbeheer Radio-onderzoek
Postbus 2273
1180 EG Amstelveen
Website: radio-onderzoek.gfk.com
E-mail: radiohelp@gfk.com
Telefoon: 088-4351027

Het Radio-onderzoek in het kort: